career-counselling

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης

Τί θα κάνω όταν μεγαλώσω; Ποιο κλάδο πρέπει να επιλέξω στο Λύκειο για να κρατήσω τις επιλογές μου ανοικτές; Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια; Πώς μπορώ να βελτιώσω τους βαθμούς μου; Θα πρέπει να μειώσω τις εξωσχολικές μου δραστηριότητες; Πώς μπορώ να βελτιώσω τις πιθανότητές μου για εισδοχή στην ιατρική σχολή; Γι’ αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, οι σύμβουλοι μας παρέχουντην κατάλληλη καθοδήγηση που χρειάζεται για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Προς το τέλος της 3ης Γυμνασίου θα σας ζητηθεί να κάνετε την πρώτη σας επιλογή μαθημάτων. Η επιλογή αυτή είναι πιθανό να επηρεάσει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσετε επαγγελματικά και ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να εξετάσετε τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες σας. Ο σωστός προγραμματισμός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις και να ακολουθήσετε τον κλάδο που σας αρμόζει. Για το σκοπό αυτό υιοθετούμε μια εξατομικευμένη προσέγγιση, με στόχο την κατανόηση των αναγκών του κάθε μαθητή, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε συμβουλές που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Επιπλέον, έχουμε ένα ακριβές τεστ καριέρας και οδηγούς σπουδών που μπορούμε να παρέχουμε για περαιτέρω ενημέρωση.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση αυτή η πρώτη επιλογή δεν είναι και οριστική για την σταδιοδρομία σας ως ενήλικες. Θα έχετε έπειτα ευκαιρίες να επιλέξετε και άλλα μαθήματα εντός ή εκτός σχολείου, να ακολουθήσετε νέες επιμορφωτικές ή δημιουργικές δραστηριότητες και πολλά άλλα. Η ζωή μας δίνει συχνά ευκαιρίες να επαναξιολογούμε και να ανακαλύπτουμε νέα ενδιαφέροντα και πολλοί μαθητές δεν ξέρουν πραγματικά τί θέλουν να κάνουν πριν από την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών τους. Όποια και να είναι η περίπτωσή σας μπορούμε να σας βοηθήσουμε να θέσετε στόχους ή να καθορίσουμε την καλύτερη πορεία δράσης για την επίτευξή τους.

˅ περισσότερα˄ close
experienced-consultancy

Επιλογή Κλάδου Σπουδών

Είτε είστε στο γυμνάσιο είτε σκέφτεστε για διδακτορικό, με την καθοδήγηση των συμβούλων μας καθορίζουμε από κοινού το πρόγραμμα και το πανεπιστήμιο που σας ταιριάζει καλύτερα έτσι ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Προσφέρουμε:

 • Προσωπικές συνεντεύξεις με τους εξειδικευμένους μας συμβούλους.
 • Τεστ προσωπικότητας, ικανοτήτων, επαγγελματικού προσανατολισμού και καριέρας.
 • Πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές επιλογές σπουδών και τα κριτήρια εισδοχής.
 • Έρευνα για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στους τομείς που σας ενδιαφέρουν, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.
˅ περισσότερα˄ κλείσιμο
application-services-form

Αιτήσεις σε Πανεπιστήμια

Διαθέτουμε χρόνια εμπειρίας στις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στα πανεπιστήμια τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο όσο και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Ισπανία και η Γαλλία. Επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια σειρά υπηρεσιών που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις πιθανότητες εισδοχής σας, ανεξάρτητα από τη χώρα και το πανεπιστήμιο που θα επιλέξετε, μερικές από τις οποίες είναι οι ακόλουθες:

 • Βελτίωση της Προσωπικής Δήλωσης (Personal Statement) με εύστοχη επεξεργασία των προσόντων και ικανοτήτων σας έτσι ώστε να πληροί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επιλογών σας.
 • Συμπλήρωση και αποστολή αιτήσεων (UCAS, κλπ).
 • Συνεχής επικοινωνία με τα πανεπιστήμια.
 • Προετοιμασία συνεντεύξεις (απαραίτητη για σπουδές στην Ιατρική, Αρχιτεκτονική και τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ).
 • Εξειδικευμένες υπηρεσίες για τους υποψηφίους μεταπτυχιακών σπουδών (βλέπε παρακάτω ενότητα).
˅ περισσότερα˄ κλείσιμο
students-laptops-park

Υπηρεσίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές

Οι αιτήσεις για μεταπτυχιακές σπουδές, Masters ή MPhil/ PhD, και ιδιαίτερα για τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα και πανεπιστήμια, συχνά απαιτούν κάτι περισσότερο από μια αναλυτική βαθμολογία και μια προσωπική δήλωση. Μεταξύ άλλων προσφέρουμε τα ακόλουθα:

 • Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος.
 • Συμβουλές σχετικά με τη σύνταξη ερευνητικής πρότασης.
 • Συμβουλές πάνω σε ερωτήματα κρίσεως, ενδιαφερόντων και μελλοντικών στόχων.
 • Μεταφράσεις εκθέσεων, παρουσιάσεων και άλλων δειγμάτων ερευνητικής εμπειρίας.
 • Προετοιμασία για συνεντεύξεις.
˅ περισσότερα˄ κλείσιμο
financial-advice-education-costs

Οικονομικές Συμβουλές και Υποτροφίες

Προσφέρουμε συμβουλές σχετικά με όλες τις οικονομικές πτυχές όσο αφορά τις σπουδές στο εξωτερικό.

 • Δίδακτρα
 • Κόστος ζωής
 • Φοιτητικά δάνεια
 • Υποτροφίες
˅ περισσότερα˄ κλείσιμο
accommodation

Υποστηρικτικές Υπηρεσίες και Διαμονή

 • Βοήθεια στην εξεύρεση κατάλληλης εστίας/διαμονής σύμφωνα με τις ανάγκες των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Έχουμε συνάψει συνεργασιά με πολλές ιδιωτικές φοιτητικές εστίες σε δημοφιλείς τοποθεσίες ώστε να προσφέρουμε πολλές επιλογές στο κάθε φοιτητή ξεχωριστά.
 • Επικοινωνία με Κύπριους φοιτητές που ήδη σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο που έχετε επιλέξει.
 • Οργανωμένες εκδρομές στο πανεπιστήμιο που θα σπουδάσετε για να βοηθήσουμε με την εγγραφή σας και να διασφαλίσουμε μια ομαλή μετάβαση στην πανεπιστημιακή ζωή.
˅ περισσότερα˄ κλείσιμο
english-language

Μαθήματα Αγγλικών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Χιλιάδες μαθητές από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην Μεγάλη Βρετανία κάθε χρόνο με σκοπό να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Λόγοι για τους οποίους θα σας συστήναμε ένα τέτοιο ταξίδι συμπεριλαμβάνουν:

 • Κρατάτε υπό όρους θέση σε Βρετανικό πανεπιστήμιο για την οποία όμως δεν πληρείτε την απαιτούμενη βαθμολογία στις εξετάσεις αγγλικών (IELTS). Έχετε μόνο ένα με δύο μήνες να βελτιώσετε το επίπεδο σας.
 • Θα θέλατε μια πρώτη εμπειρία προτού αποφασίσετε να σπουδάσετε σε Βρετανικό πανεπιστήμιο.
 • Είστε ένας νεαρός μαθητής που επιθυμεί να περάσει ένα εποικοδομητικό καλοκαίρι με άλλους νέους από διάφορα μέρη του κόσμου.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, έχουμε επιλέξει προσεκτικά μια σειρά από σχολές ξένων γλωσσών που προσφέρουν διαφορετικής διάρκειας προγράμματα, που κυμαίνονται από δύο εβδομάδες κατά τη θερινή περίοδο, μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε να βρείτε την πιο κατάλληλη λύση για τις ανάγκες σας.

˅ περισσότερα˄ κλείσιμο
overseas-language-courses-country-flags

Μαθήματα Ξένων Γλωσσών στο Εξωτερικό

Τα εκπαιδευτικά ταξίδια είναι ένας αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος για να βελτιώσετε το επίπεδο σας στις ξένες γλώσσες καθώς επίσης και μια ανεκτίμητη ευκαιρία να γνωρίσετε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και να κάνετε νέες φιλίες.

Σε συνεργασία με αναγνωρισμένες σχολές του εξωτερικού, προσφέρουμε μαθήματα στα Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μεταβαίνοντας στις αντίστοιχες χώρες. Τα προγράμματα κυμαίνονται σε διάρκεια από 1 με 2 βδομάδες μέχρι και ένα χρόνο, και ποικίλουν στο τρόπο διδασκαλίας ανάλογα με την ηλικία και τους στόχους των μαθητών. Για παράδειγμα, νεαροί μαθητές λυκείου μπορούν να συμμετέχουν σε καλοκαιρινά προγράμματα που συνδυάζουν την εκμάθηση γλώσσας με εκδρομές, αθλητισμό και άλλες δραστηριότητες. Άλλα προγράμματα στοχεύουν στην προετοιμασία υποψήφιων φοιτητών (όπως εκείνες που απαιτούνται για την είσοδο σε γερμανικά πανεπιστήμια). Όποιες και να είναι οι ανάγκες σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια στην επιλογή του κατάλληλου κύκλου μαθημάτων.

˅ περισσότερα˄ κλείσιμο