Η κύρια προθεσμία για υποβολή αιτήσεων είναι στις 15 Γενάρη κάθε ημερολογιακού έτους για εισδοχή τον επόμενο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αρκετά Πανεπιστήμια δέχονται αιτήσεις μέχρι το τέλος του Αυγούστου ανάλογα με την διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου πτυχίου.
Τα περισσότερα Πανεπιστήμια δέχονται μια σειρά εναλλακτικών προσόντων εκτός από τα καθιερωμένα A Levels. Πολλοί από τους μαθητές μας εξασφαλίζουν θέση στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας μόνο με το Απολυτήριο και το δίπλωμα των αγγλικών τους.
Όχι! Έχουμε συμβουλέψει και βοηθήσει πολλούς μαθητές μας να μεταβούν για σπουδές σε πανεπιστήμια που βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με βάση τη δημοτικότητα και το επίπεδο των σχολών, όπως την αρχιτεκτονική στην Ιταλία και την ιατρική στη Γερμανία. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τα γραφεία μας.
Υπάρχουν αρκετά Πανεπιστήμια που προσφέρουν εκτεταμένα πτυχία. Αυτά είναι πτυχία που προσφέρουν αρχικά ενός χρόνου εντεταμένα μαθήματα για να δυναμώσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες σου πριν προχωρήσεις στο πρώτο έτος του πτυχίου που διάλεξες.
Οι στρατιώτες είναι σε θέση να καταβάλουν αιτήσεις και να προκρατήσουν την θέση τους για περίοδο 2 χρόνων.
Για προπτυχιακές σπουδές χρειαζόμαστε το Απολυτήριο της Β΄ Λυκείου ή τα αποτελέσματα των A Levels και μία συστατική επιστολή. Για μεταπτυχιακές σπουδές χρειαζόμαστε τα επίσημα πρακτικά των προπτυχιακών σπουδών ενός μαθητή καθώς επίσης και 2 συστατικές επιστολές. Επίσης, για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές οι αιτούντες πρέπει να μας παρέχουν το αγγλικό τους δίπλωμα (IGCSE/IELTS) πριν την εισαγωγή τους τον Σεπτέμβριο.
Όλοι οι φοιτητές της ΕΕ, παρά την οικονομική τους υπόβαθρο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το Ευρωπαϊκό Δάνειο που προσφέρετε από τον οργανισμό Students Loan Company UK. Το δάνειο καλύπτει τα δίδακτρα για προπτυχιακές σπουδές σας και είναι αποπληρωτέο μόνο από τη στιγμή που ο φοιτητής έχει αποφοιτήσει και εξασφαλίσει δουλειά με ελάχιστο £21,000 ετήσιο μισθό. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης και για τους όρους αποπληρωμής.
Εάν ο μαθητής έχει άριστους βαθμούς στο Απολυτήριο/A Levels ή στο πτυχίο του, τότε δικαιούται να αιτηθεί για μερική ή ολόκληρη υποτροφία σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.
Εμείς θα σε βοηθήσουμε να βρεις την πιο κατάλληλη διαμονή που θα αντικατοπτρίζει της δικές σου ανάγκες είτε αυτή θα βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη ή σε ιδιωτικές εστίες κοντά από το Πανεπιστήμιο.
Η διαμονή και τα έξοδα διαβίωσης κυμαίνονται από €9,000 σε €14,000 τον χρόνο ανάλογα με το είδος της διαμονής και την τοποθεσία.
Οι περισσότερες εστίες των Πανεπιστήμιών καθώς και οι ιδιωτικές εστίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε δέχονται πληρωμές σε 2-3 δόσεις.
Μαθητές που χρειάζονται να δουλέψουν για να καλύψουν μέρος των εξόδων τους μπορούν να επιδιώξουν να βρουν δουλεία μερικής απασχόλησης μέσω του Πανεπιστημίου ή στην πόλη που σπουδάζουν.